Aangenaam!
Mijn naam is Rutger Haspers, gemaakt in 1984, geleverd op 27 maart 1985 te Rotterdam en gevormd sindsdien. 
Van jongs af aan heb ik meerdere passies gehad. Mijn eerste echte passie waren zogenaamde 'G.I. JOE poppetjes'. Later kwamen daar de Playstation en sport bij. Met als meest beoefende sporten: badminton, voetbal - Feyenoord, jéé!! - en wegrennen voor mijn broer. Laatstgenoemde meer noodzaak dan hobby. Een andere grote liefde was en is muziek. Ik ga graag naar concerten en speel zelf ook graag gitaar. Zo lang ik daar niet bij zing, heb ik daar nog toestemming voor ook. 
Medio 2013 was ik de G.I. JOE poppetjes ontgroeid (aldus mijn omgeving). Zo had ik ineens wat tijd over. Fotografie leek mij wel wat. Dus kocht ik een spiegelreflexcamera. Al snel merkte ik dat er meer voor nodig was dan een goede camera om mooie foto's te maken. Tuurlijk, er was een aantal momenten waarop het lot mij gunstig gezind was. Op die momenten sloten de omstandigheden goed aan op de willekeurige instellingen van mijn camera. Als daar dan ook nog per ongeluk een aardige compositie bij zat, kwam er wel eens een goede foto uit.  
Omdat het mij leuk leek om vaker en wel bewust goede foto's te schieten, sprak ik met mensen die er al wat (lees: veel) meer verstand van hadden. Daarnaast las ik er veel over. Tenminste veel lezen... ik keek eigenlijk vooral youtube filmpjes. Al die kennis die je kan vinden over fotografie op internet is fantastisch en vaak simpelweg inspirerend. Nog steeds maak ik daar dankbaar en met plezier gebruik van.
Zoals met alles blijkt het 'doen' toch de beste leerschool. Ondertussen heb ik dan ook aardig wat foto's gemaakt. Of zoals mensen in mijn omgeving steeds vaker begonnen te zeggen "je hebt volgens mij al een aardige portfolio opgebouwd". Toen laatst weer iemand dat zei, gingen mijn gedachten uit naar het archief dat ondertussen al de nodige ruimte op mijn harde schijf inneemt als resultaat van de vele uren waarin ik met mijn camera aan de slag ben gegaan. 
Niet alleen kost fotografie mij veel uren, ook mijn vriendin is de nodige uren kwijt aan mijn hobby. Vakantie heeft voor haar een andere betekenis gekregen. Zo wordt zij iedere vakantie volledig ongewenst gepromoveerd tot model en worden de bezoeken aan de bezienswaardigheden afgestemd op 'het mooiste licht'. Vervolgens mag zij daar ruim een uur stilletjes van genieten, terwijl mijn aandacht volledig uitgaat naar mijn camera. (Deze momenten noem ik stiekem 'H&M-revanche', maar hou dat ajb tussen jou en mij.)    
Eén van de leukere dingen vind ik het fotograferen van mensen. Bijvoorbeeld tijdens concerten of tijdens een fotoshoot bij mij thuis, waarvoor ik mijn huiskamer ombouw tot fotostudio. Ondertussen heb ik al wat prachtige mensen voor mijn lens gehad. Dat overigens perfect aansluit op mijn belangrijkste compositieregel, ik achter de lens en de ander ervoor. De ervaring leert dat dit aanzienlijk meer 'likes' oplevert. 
Om recht te doen aan de vele uren van mij, aan de prachtige mensen voor mijn lens en als ode aan 'het mooiste licht', heb ik besloten deze portfolio website te maken. Natuurlijk met als missie om deze in de komende jaren te verrijken met meer en hopelijk steeds mooiere foto's.
(Meer dan) genoeg over mij lijkt mij zo. Misschien wil jij ook iets kwijt: tips, tops, vragen of ben je gewoon enthousiast over fotografie. Wat je ook kwijt wil, hieronder vind je een aantal vakjes waarvan de werking voor zichzelf spreekt. Of laat een reactie achter op mijn Facebookpagina. 
Hoe dan ook, ik vind het leuk als je van je laat horen.
Ciao! 
Rutger
Submit
Thank you!
Back to Top